Beszoktatás

Az óvodai beszoktatás/befogadás során a szülők és a gyermekek megismerkedhetnek az óvodával, az óvoda környezetével, a csoport óvodapedagógusaival, dadusával.

 

A beszoktatás/befogadás a gyermekek egyéni sajátosságaihoz mérten az ő vele együtt lévő óvodapedagógusok megítélése szerinti ütemben történik.

 

A gyermekeket fokozatosan szoktatjuk be a csoportba. Az első napokban rövidebb időt töltenek az óvodában, majd egyénenként változóan, a gyermekek igényeit szem előtt tartva, egyre hosszabb időt töltenek az óvodában. A legtöbb esetben kb. 1-1,5 hét alatt már egész napra itt vannak a gyermekek.

Fotos felszerelés

  • váltócipő (nem papucs!)
  • több adag váltóruha (bugyi/kisnadrág, nadrág, póló)
  • az aktuális időjárásnak megfelelő öltözék, cipő
  • ágynemű (gumilepedő)
  • fésű

A beszoktatás/befogadás során fontos a szülőkben tudatosítanunk, hogy magabiztosságot, nyugalmat irányítsanak a gyermekek felé, mert ez kelt a gyermekekben biztonságérzetet és ezzel kiegyensúlyozottabb a beilleszkedés.

A nehezebben elváló gyermekeknél igyekszünk minél rövidebbre „nyújtani” a búcsút és a szülőt igyekszünk biztosítani, hogy ez egy természetes viselkedés a gyermekeknél.

A gyermekek hozhatnak magukkal az óvodába személyes tárgyat (kedvenc játék, cumi, rongyi…) ezzel is megkönnyítve az elválást.

Az életkori sajátosságok mellett nagy hangsúlyt kap az egyéni sajátosságok figyelembe vétele is. Igyekszünk kialakítani olyan harmonikus, szeretetteljes, nyugodt, biztonságos légkört, hogy a gyermekek jól érezzék magukat a csoportban, élvezzék, hogy egy közösség tagjai és kibontakoztathassák egyéniségüket, egyéni képességeiket.

Apponyi Központi Épület

Holdvilág Bölcsőde

Fóti Boglárka Tagóvoda

Kéknefelejcs Tagóvoda

Galagonya Tagóvoda

Gyöngykaláris Tagóvoda

Manó Tanoda Telephely Óvoda