Pest Vármegyei Óvodások Néptánctalálkozóján jártunk

2024. április 27-én szombaton került megrendezésre a  Pest Vármegyei Óvodások XXVIII.Néptánctalálkozója a veresegyházi Kucsa Tamás Városi Sportcsarnokban. Az idei évben meghívást kapott Intézményünk is, melyet örömmel elfogadtunk.

A Fóti Boglárka TagÓvoda Aranyalma néptánccsoportja Berkesné Baliga Noémi vezetésével egy  rábaközi játékfűzést láthattunk.

Bemutatkozásunk: 

"Óvodánkban idén októberben indult a táncos népi játék.Örömünkre nagyon sok gyermek jelentkezett,ezért korosztályi bontásban tartjuk a foglalkozásokat heti egy alkalommal.
Hisszük,hogy a népi játékok,táncok,mondókák nemzeti identitásunk alapjai. Ezeket élményszerűen,tudatosan,szívvel,hitelesen közvetítve a gyermekek komplex fejlesztésére is használhatjuk.Mind személyiségfejlődésükben,képességeikben,készségeikben,minden fontos területen,ami az élethez és a tanuláshoz szükséges.
Az Aranyalma csoportunk tagjai a nagycsoportos gyermekek,de erre a mai szép napra vendégül hívtunk két középsős gyermeket a Gerlice csoportból és egy kiscsoportos kislányt a Búzamag csoportból."
 

A rendezvény zárásaként átvettük a stafétát Veresegyház Polgármesterétől, így a következő,  Pest Vármegyei Óvodások XXIX.  Néptánctalálkozóját  Fót városa rendezheti. 

Köszönjük a lehetőséget!

Apponyi Központi Épület

Holdvilág Bölcsőde

Fóti Boglárka Tagóvoda

Kéknefelejcs Tagóvoda

Galagonya Tagóvoda

Gyöngykaláris Tagóvoda

Manó Tanoda Telephely Óvoda